Denis Zvizdić u Berlinu na sastanku sa zvaničnicima Njemačke

0
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić u Berlinu na sastanku sa zvaničnicima Njemačke
Foto: Parlamentarna skupština BiH / Denis Zvizdić na sastanku sa zvaničnicima Njemačke

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić u Berlinu je održao odvojene sastanke sa predsjednikom Odbora Bundestaga za poslove EU Antonom Hofreiterom i sa specijalnim predstavnikom Vlade Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao sagovornike sa euroatlantskim putem Bosne i Hercegovine i sa intenziviranjem procesa ispunjavanja četrnaest prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, s ciljem ubrzavanja puta ka evropskim integracijama.

Sagovornici današnjih sastanaka složili su se da je, nakon dobijanja kandidatskog statusa, potrebno da Bosna i Hercegovina, na daljem evropskom putu, ubrzano radi na donošenju konkretnih zakonskih propisa, na jačanju vladavine prava i ukupne stabilnosti države i regiona.

Kako da orhideja cvjeta cijele godine: Smjesa od tri sastojka oporavlja ovu biljku

Kako da orhideja cvjeta cijele godine: Smjesa od tri sastojka oporavlja ovu biljku

Izrazili su i čvrst stav u vezi sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom države BiH.

Razgovarali su i o neophodnosti snažnijeg ekonomskog razvoja koji bi svim građanima, posebno mladim ljudima, osigurao jasnu perspektivu i prosperitet. Sastanku je prisustvovala i ambasadorica BiH u Njemačkoj Jadranka Winbow.

Denis Zvizdić na sastanku sa zvaničnicima Njemačke
Foto: Parlamentarna skupština BiH: Denis Zvizdić na sastanku sa zvaničnicima Njemačke

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije