Denis Zvizdić: 'Paratvorevina jedna od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH'

14
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić: 'Paratvorevina jedna od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH'
Foto: Anadolija / Denis Zvizdić

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić oglasio se u utorak, 9. januara, povodom obilježavanja neustavnog dana u Banjoj Luci.

Objavu Denisa Zvizdića prenosimo u cijelosti:

"Danas je opet u bh. entitetu RS organizovana sramotna, anticivilizacijska i provokativna proslava koju je Ustavni sud proglasio antiustavnom. Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH je krivično djelo.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

To, naravno, znaju pravosudni organi BiH koji moraju djelovati u skladu sa Krivičnim zakonom BiH i nadležnostima koje imaju.

09. januar 1992. kada je stvorena paratvorevina 'Srpska Republika Bosna i Hercegovina' je jedan od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH, kojim je ozvaničen početak masovnih svirepih ubistava, silovanja, mučenja, koncentracionih logora i progona pripadnika nesrpskog, a posebno bošnjačkog naroda, što je kulminiralo genocidom u Srebrenici.

Danas je opet u bh entitetu RS organizovana sramotna, anticivilizacijska i provokativna proslava koju je Ustavni sud...

Posted by Dr. Denis Zvizdić on Tuesday, January 9, 2024

Ono što je dodatno razočaravajuće jeste da pojedini opozicioni lideri u bh. entitetu RS, stoje rame uz rame sa organizatorima i promotorima antiustavne proslave 9. januara čime pokazuju da podržavaju njihovu iredentističku i ratnohuškačku politiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije