Denis Zvizdić o napuštanju SDA: Zašto ja da odem?

7
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić o napuštanju SDA: Zašto ja da odem?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i potpredsjednik SDA u razgovoru na N1 govorio je između ostalog i o odnosima unutar stranke, ali i tome da li će je napustiti.

On je na pitanje novinara odgovarao i da li su njegovi zahtjevi koje je uputio prema SDA ispunjeni.

"Zaključci koji su doneseni na sjednici Predsjedništva SDA su, ako bih pričao na bazi skale, između minimuma i optimuma", kazao je Zvizdić.

O odnosu sa predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, Zvizdić ističe da je on njegov potredsjednik i blizak politički saradnik, a privatni odnos između njih dvojice kaže da više neće iznositi u javnost.

"Ostajem u SDA. Ja sam previše uložio u SDA. Zaista sam bio razočaran rezultatima izbora, i stranka je izgubila koalicioni kapacitet. Kroz razgovore sa uglednim članovima SDA odlučio sam da ostajem u SDA.

Pitali su me zašto bih ja napuštao stranku kada sam dobio više glasova nego što je SDA osvojila u osam sarajevskih općina 2020. Zašto bih ja napuštao, a ne oni koji su narušili ugled SDA? Želim da se borim zbog hiljada časnih članova", poručio je on.

O kandidaturi za člana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Zvizdić ističe da je još uvijek rano govoriti o tome, a kada bi morao odgovoriti na ovo pitanje sada odgovor bi bio i da i ne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije