Denis Bećirović sastao se sa Emmanuelom Macronom: Razgovarali o ključnim pitanjima BiH

6
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović sastao se sa Emmanuelom Macronom: Razgovarali o ključnim pitanjima BiH
Foto: Predsjedništvo BiH / Denis Bećirović sastao se sa Emmanuelom Macronom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa predsjednikom Republike Francuske Emmanuelom Macronom u okviru samita Evropske političke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Bećirović je upoznao predsjednika Macrona s aktuelnim političkim, sigurnosnim i drugim izazovima u Bosni i Hercegovini i regiji. On je posebno ukazao na flagrantne napade organa vlasti bosanskohercegovačkog entiteta RS na Dejtonski mirovni sporazum i ustavni poredak države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron poručio je da će Republika Francuska nastaviti pružati podršku razvoju nezavisne, suverene i multietničke Bosne i Hercegovine.

GRAS obavijestio građane: Zbog udesa tramvaji voze samo određene dionice

GRAS obavijestio građane: Zbog udesa tramvaji voze samo određene dionice

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio se na principijelnoj i kontinuiranoj podršci koju Republika Francuska pruža Bosni i Hercegovini na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, kao i na snažnoj podršci prilikom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije