Denis Bećirović preuzeo presjedanje Predsjedništvom BiH: Evo šta će mu biti u fokusu

7
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović preuzeo presjedanje Predsjedništvom BiH: Evo šta će mu biti u fokusu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Bećirović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je od danas, 16. marta, Denis Bećirović, član ove institucije iz reda bošnjačkog naroda. 

Denis Bećirović će na poziciji predsjedavajućeg zamijeniti Željka Komšića, a na ovom mjestu će provesti narednih osam mjeseci.

Povodom ove rotacije, Bećirović je dao intervju za BHRT, koji će biti objavljen večeras u 20:00 sati.

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Prije nego što puni intervju izađe, objavljen je teaser, gdje je Bećirović naveo kako će mu fokus biti regionalna saradnja, uz preporuku da se vlasti susjednih država prestanu miješati u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine.

Pogledajte pregled njegovog intervjua za BHRT:

Od danas, pa u narednih osam mjeseci, predsjedavanje Predsjedništvom Bosne i Hercegovine preuzima Denis Bećirović. Tim povodom u aktuelnom intervjuu BHT1 govorio je o izazovima na evropskom putu naše zemlje, sigurnosnim i drugim pitanjima, stanju u diplomatsko-konzularnoj mreži. Jedno od pitanja kojem želi posvetiti posebnu pažnju je regionalna suradnja, uz preporuku da se vlasti susjednih država prestanu miješati u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine. Aktuelni intervju možete pogledati večeras od 20 sati, a odgođeno i na Youtube kanalu BHRT-a. #BHRT #becirovic #bosnia #bih Dr. Denis Bećirović

Posted by BHRT on Saturday, March 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije