Bećirović čestitao premijeru Švedske povodom prijema te zemlje u NATO

4
Radiosarajevo.ba
Bećirović čestitao premijeru Švedske povodom prijema te zemlje u NATO
Foto: Predsjedništvo BiH / Bećirović sa Stoltenbergom

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je čestitku premijeru Kraljevine Švedske Ulfu Kristerssonu nakon što je ta zemlja i formalno postala 32. članica NATO saveza.

"Članstvo Kraljevine Švedske u NATO savezu doprinijet će očuvanju sigurnosti i stabilnosti u Evropi i ojačati međusobnu saradnju zemalja članica u prevazilaženju geopolitičkih izazova", naveo je Bećirović.

Član Predsjedništva BiH dodao je da će, u težnji da postane punopravna članica NATO saveza, Bosna i Hercegovina nastaviti graditi čvrste odnose sa svim partnerskim zemljama i doprinositi jačanju sigurnosti u jugoistočnoj Evropi.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Nadam se da će Bosna i Hercegovina postati 33. članica NATO-a. U uvjerenju da ćemo nastaviti razvijati saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa i na opću dobrobit dviju zemalja, primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog ličnog poštovanja", poručio je Denis Bećirović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije