Denis Bećirović poručio Aleksandru Vučiću šta mora shvatiti

5
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović poručio Aleksandru Vučiću šta mora shvatiti
Foto: EPA/ Radiosarajevo.ba / Vučić/ Bećirović

Danas je u Beogradu održan sastanak člana predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije koji je izazvao dosta pažnje.

Na poruke koje su nakon pomenutog sastanka uputili predsjednici dvaju zemalja, oglasio se delegat u Domu naroda BiH Denis Bećirović.

Bećirović kaže da "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora, napokon, shvatiti da ne može biti nikakvih pregovora između Srba i Bošnjaka jer ne živimo u srednjem vijeku". 

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

"Pregovarati, razgovarati i sarađivati mogu samo dvije države članice Ujedinjenih nacija - Srbija i Bosna i Hercegovina. Vrijeme je da zvaničnici Srbije prihvate trajnu činjenicu da je Bosna i Hercegovina nezavisna, suverena i nedjeljiva država", navodi Bećirović i dodaje:

"Također, krajnje je vrijeme da Vučić i Dodik prestanu neutemeljeno i jednostrano tumačiti pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine. Za to pitanje su isključivo nadležni Ustavni sud BiH i Parlamentarna skupština BiH", dodao je Bećirović, a pišu Vijesti.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije