Denis Bećirović: Najoštrije osuđujem kukavički čin napada na povratnike Ajšu i Fadila Memišević

3
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović: Najoštrije osuđujem kukavički čin napada na povratnike Ajšu i Fadila Memišević
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Bećirović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bečirović, osudio je napade na povratnike Ajšu i Fadila koji su brutalno pretučeni prvog dana ramazana u  u naselju Omeragići u Višegradu.

Denis Bećirović poztvao je ovim putem vlasti bh. entiteta RS-a da hitno provedu istragu, otkriju, procesuiraju i kazne počinioce.

"Najoštrije osuđujem kukavički čin napada na povratnike Ajšu i Fadila Memišević, koji su u povratničkom naselju Omeragići u općini Višegrad fizički napadnuti i pretučeni od više lica. Vlasti bh. entiteta RS-a i općine Višegrad moraju hitno reagovati, pronaći i lišiti slobode počinioce ovog gnusnog napada izvršenog na početku mjeseca ramazana.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Pozivam nadležne organe vlasti da u najkraćem roku preduzmu sve zakonom propisane mjere i informišu javnost o motivima napada na porodicu Memišević. Brzom i djelotvornom policijskom akcijom i sankcijama potrebno je vratiti osjećaj sigurnosti među povratnicima, koji su svakodnevno izloženi sistemskoj diskriminaciji i uskraćivanju elementarnih ljudskih prava.

Bošnjački povratnici, kao i svi ljudi u Bosni i Hercegovini, moraju uživati slobodu, sigurnost i osnovna ljudska prava. Obaveza je nadležnih organa da im to osiguraju, a političkih zvaničnika u entitetu RS da izbjegavaju retoriku i poteze koji narušavaju sigurnost i stabilnost", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije