Denis Bećirović i Rusmir Mahmutćehajić održali sastanak: Poznato o čemu su razgovarali

1
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović i Rusmir Mahmutćehajić održali sastanak: Poznato o čemu su razgovarali
Foto: Predsjedništvo BiH / Rusmir Mahmutćehajić i Denis Bećirović

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s akademikom dr. Rusmirom Mahmutćehajićem.

Dr. Bećirović čestitao je akademiku Mahmutćehajiću na izboru za redovnog člana Evropske akademije znanosti i umjetnosti. Senat Evropske akademije znanosti i umjetnosti, koja okuplja više od 2.000 uglednih naučnika i javnih radnika, izabrao je dr. Rusmira Mahmutćehajića za redovnog člana te akademije u njenom prvom odjeljenju Humanities.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović i dr. Rusmir Mahmutćehajić razgovarali su o društvenim izazovima i važnosti političkog djelovanja s ciljem jačanja stabilne, sigurne i demokratske bosanskohercegovačke države i društva. Također, istaknuta je važnost djelovanja i doprinosa akademske i intelektualne zajednice u političkom javnom prostoru u Bosni i Hercegovini.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Jedan od vodećih bosanskohercegovačkih intelektualaca dr. Rusmir Mahmutćehajić je profesor primijenjene fizike i islamske fenomenologije, naučnik, filozof, pisac, koji je svojim djelom stekao ogroman ugled u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu. U užem znanstvenom području objavio je preko stotinu stručnih i naučnih radova, od kojih je desetak knjiga. Akademik Rusmir Mahmutćehajić objavio je i više knjiga autorske proze, političkih i filozofskih eseja, te prijevoda.

Dobitnik je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za 1999. godinu s Francisom R. Jonesom i Dževadom Hozom za bibliofilsko izdanje knjige Kameni spavač/Stone Sleeper.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije