Delić podržao pronatalitetne mjere Udruženja 'Porodice tri plus': Uvest beneficirani radni staž

4
Radiosarajevo.ba
Delić podržao pronatalitetne mjere Udruženja 'Porodice tri plus': Uvest beneficirani radni staž
Radiosarajevo.ba / Sa sastanka

Predstavnici Udruženja "Porodice tri plus" održali su sastanak s federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem, a povodom prethodno upućene inicijative Udruženja u vidu seta pronatalitetnih mjera koje obuhvataju sve majke u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Odluka ministra Delića je da se počne s aktivnostima koje će voditi ka usvajanju predloženih mjera iz nadležnosti ovog ministarstva. Te mjere se odnose na beneficirani radni staž svakoj majci za novorođeno dijete, smanjenje radnih sati bez umanjenja plate i doprinosa, garanciju zadržavanja posla i pozicije nakon povratka s trudničkog i porodiljskog odsustva te osnivanje Porodičnog fonda.

"Federacija je do sada imala najveći pad nataliteta, kao i cijela BiH, i mogli bismo kazati da postajemo društvo koje najbrže nestaje. Zbog toga nas posebno raduje što je ministar Delić pokazao istaknuti senzibilitet i brzu reakciju s ciljem ostvarenja boljih prava svih majki u Federaciji BiH. Imajući u vidu rezultate koje smo do sada ostvarili na polju zaštite porodice i pronatalitetne politike, kao i zaključke donesene na ovom sastanku, sa sigurnošću možemo tvrditi da počinjemo graditi bolju BiH, zemlju koja će porodicu kao najveći resurs staviti na prvo mjesto", saopćeno je.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Udruženje očekuje brzu realizaciju i najbolje modele sprovedbe predloženih mjera.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije