Delić: Ako se ne usvoji rezolucija, čitavom svijetu kazati da nikada više ne govori o Srebrenici

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

1111

Usvojite rezoluciju samo prije toga zahtijevajte da države koje su pokrenule rezoluciju priznaju svoje zločine prema drugim narodima i da prestanu da TRENUTNO ubijaju Palestince . Toliko o njihovoj dobroj namjeri u vezi ove rezolucije. Mislim da bi red bio i da procesuirate nesrpske zločince koji su na slobodi i da stvorite bar neki osnov za normalan suživot u BIH. Bošnjaci nisu jedine žrtve jugoslovenskih ratova, niti su Srbi i Hrvati jedini zločinci. Istorija nikad nije bila crno-bijela. Ljudima u BIH treba mnogo više mudrosti i pameti da bi stvorili bolju budućnost za sve koji žive na ovim prostorima.

***

***

0000

Prema relevantnim podacima UN-a, Presudama Međunarodnih sudova i Haškom tribunalu, 85% zločina u ratu u BiH je počinila Vojska Republike Srpske, 12% Hrvatsko Vijeće Obrane i 3% ukupno počinjenih ratnih zločina Armija Republike Bosne i Hercegovine. 95% od ukupnih velikih zločina Vojska Republike Srpske. Govoriti kako je bilo žrtava i zločina na svim stranama je ne samo morbidno i zlo, već i izrazito zlonamjerno zbog očiglednog političkog cilja da se sav taj jad i čemer koji je težak i za čuti izrelativizira i pokuša izjednačiti krivica sve tri sukobljene strane. Zanimljiv je tu jedino taj ogavni i primitivni mentalni sklop ljudi koji uopšte počinju takve priče, potpuno svjesni spoznaje o gore navedenim procentima. SOCIOPATE I DEGENERICI LIŠENI OSNOVNE LJUDSKE KARAKTERISTIKE – SAVJESTI, su u našem društvu itekako prisutni, djelimično prihvaćeni a često i jako poželjni. Jad i čemer, zaista!

1234

Zbog Alije Zivkovica BiH muslimani nemaju ni entitet, ni jedinstvenu Bosnu, nego zajednicu kantona na 23% BiH. Mozete vi ignorisati ovu cinjenicu, ali Alija je kriv za sve sto vas je snaslo od 92g ukljucujuci i tzv genocid.

***

***

***

***

***

***

Seljober je po cijeli dan tu

Dokoličarski degenerik sa svojim upornim, višemjesečnim pljuvanjem po Sarajevu, Bosni, muslimanima, Bošnjacima, Bosancima i po svemu što ima veze za pomenutim je dozlogrdio svakom čitatelju ovdje. A isto tako i onaj sa psovkama i primitivnim uvredama ispod njega i iznad njega, i tačno se ne zna ko je gori. Treba zabraniti komentare, tačno. Ili ih dozvoliti onima sa pravim imenom i prezimenom pa da se zna ko piše i šta piše i da se eventualno može potražiti odgovornost od tih komentatora. Ovako, kao dosad je stvarno degutantno, prostački i primitivno do zadnje mjere. Mora postojati neko odgovorno lice koje dozvoljava sve to. I ako to ne uradi, kako je (za pohvaliti) i uradio u zadnje vrijeme na većini tekstova, onda tražiti i njegovu odgovornost za ovo verbalno trovanje. Lijep pozdrav svima i sve dobro.

PREVISE IM JE-njiohova Zemlja je turska

ka *****A je PASJOTURSKI NAKOT UVEK sa njima kao sa PSIMA i LAJU kao PSI--RAZLIKE NEMA

chim

UKIDANJE ENTITETA RS JE NEMINOVNOST I TO ĆE SE DOGODITI VOLJOM NARODA I UZ NESEBIČNU POMOĆ EU, AMERIKE, NATO PAKTA, ALI I SVIH PROBOSANSKIH SNAGA I PATRIOTA BIH. TO JE NEMINOVNOST, JER ENTITET RS JE NASILNO I UZ GENOCID, UZP I NAJMONSTRUOZNIJE ZLOČINE OSNOVAN I PREVAROM DOBIJEN NA KOSTIMA I KRVI NEVINO UBIJENIH BOŠNJAKA, HRVATA, SRBA, JEVREJA I OSTALIH GRAĐANA BIH. MEĐUNARODNI SUD JE NEDVOJBENO DOKAZAO DA SU INSTITUCIJE RS VOJSKA I POLICIJA RS POČINILE GENOCID I TO JE OPRAVDAN RAZLOG DA SE UKINE RS KAO TAKVA TVOREVINA OSNOVANA NA GENOCIDU I UZP-U.

Ogg

Klasično razmišljanje morona.

BiH

Ako ne usvoje prekinuti sve diplomatske odnose sa srbijom i sa rs.

***

***

***

***

***

***

Nadimak

Tragajući za istinom o srebreničkom zločinu, autori ovog rada pošli su od definicije genocida. Naveli su sastavne elemente pojma genocid, a posebno naglasili nameru da se zločin počini. Niti jedan od tri sastavna elementa genocida nisu našli u srebreničkom zločinu, niti genocidnu nameru. ka 011 . Iskreno, ja vise vjerujem sudijama profesionalcima nego placenim revizorima. Treba vremena da zaraza prodje i postanete normalni, casni ljudi. Od ideologijom zarazenih bolesnika ne mozes ocekivati resprkt. Da bude jasno: Nikad Srbija na moru; nikad Srbija preko Drine. Skontacete i vi da nacije projekta Kraljevine SHS ne mogu biti narodi. Mogu samo biti nacije u maticnim drzavama ili nacionalna manjina izvan njih.

/ Najnovije