Delić: Ako se ne usvoji rezolucija, čitavom svijetu kazati da nikada više ne govori o Srebrenici

16
Radiosarajevo.ba
Delić: Ako se ne usvoji rezolucija, čitavom svijetu kazati da nikada više ne govori o Srebrenici
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Adnan Delić

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić na svom Facebook profilu komentarisao je rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja bi trebala biti usvojena na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Srebrenica nije samo prošlost, već i duboko urezana rana u našu sadašnjost i borba za postojanje u budućnosti. Uskoro se očekuje Rezolucija o Srebrenici na sjednici UN-a što je jedinstvena prilika za UN da pokaže svoju posvećenost istini, pravdi i sjećanju na žrtve", poručio je Delić.

Ministar je podsjetio da je juli '95. bio mjesec kada je Srebrenica, zaštićena zona UN-a, postala poprište jednog od najmračnijih zločina u historiji.

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

"Danas, više od četvrt stoljeća kasnije, svijet ima priliku da na nepravdu učinjenu nevinim Srebreničanima makar posthumno odgovori pravdom. Genocid u Srebrenici je međunarodna sudska činjenica i ne bi trebalo da svijet ima nedoumica oko toga šta je ispravno i kako treba glasati. Taj svijet godinama dolazi 11. jula i govori u Potočarima kako se Srebrenica nikome ne smije ponoviti", kazao je ministar.

Delić je istakao da je rezolucija prilika da povjerujemo da to doista i misle. Bude li drugačije, kaže Delić, ostaje nam samo da čitavom svijetu kažemo da zašuti i nikada više ne govori o Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije