Delegacija parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva dolazi u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Delegacija parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva dolazi u BiH
Print Screen / Tom Tugendhat, predsjedavajući Odbora za vanjsku politiku

Delegacija Odbora za vanjsku politiku parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva posjetit će Bosnu i Hercegovinu 26-28. januara.

Prethodnih mjeseci parlament Ujedinjenog Kraljevstva iskazao je snažan interes za situaciju u BiH, uključujući i održavanjem nekoliko tematskih debata i upućivanjem parlamentarnih pitanja vezanih za BiH.

Tokom posjete BiH, delegacija će sagledati postojeću političku situaciju, regionalni kontekst i ulogu UK u pružanju podrške pozitivnim promjenama. Razgovarat će sa izabranim zvaničnicima, predstavnicima civilnog društva i lokalnih vlasti, te međunarodnim partnerima, navodi se u saopćenju Britanske ambasade. 

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Tom Tugendhat, predsjedavajući Odbora za vanjsku politiku, rekao je: "Ujedinjeno Kraljevstvo se snažno zalagalo za uspostavljanje mira na Balkanu i ima postojano naslijeđe u odbrani civila i čuvanju mira, stabilnosti i demokratije u Bosni i Hercegovini. Danas, zemlja se suočava sa najvećom prijetnjom zadnjih decenija. Naša posjeta će pomoći Odboru u razumijevanju šta je to što UK, i šira međunarodna zajednica, još mogu učiniti da pomognu."

Podsjetimo, Odbor za vanjsku politiku britanskog parlamenta sagledava rad Ministarstva za vanjsku politiku, komonvelt i razvoj UK. Čine ga članovi Parlamenta iz različitih političkih stranaka.

Odbor je 18. januara održao raspravu o situaciji u BiH, a transkript sa ove rasprave dostupan je OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije