Posjete / Delegacija Barcelone s ministrima o borbi protiv nasilja u porodici

06. 11. 2021. u 16:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Delegacija Grada Barcelone boravi u posjeti našem kantonu.

Njihova misija se provodi u okviru projekta saradnje i finansira ga Gradsko vijeće ovog grada, a proizilazi i iz njegovog bratimljenja s Kantonom Sarajevo.

Delegaciju Barcelone je predvodila Laura Perez, zamjenica gradonačelnice Barcelone za socijalna prava, globalnu pravdu, feminizam i LGTBI.

Ona je juče održala odvojene sastanke sa ministricom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivanom Prvulović, te ministrom zdravstva, prof.dr. Harisom Vranićem.

Gosti iz ovog prijateljskog katalonskog grada istakli su da su posebno zainteresovani za saradnju u oblasti borbe protiv nasilja u porodici.

Iskazali su i spremnost za pružanje podrške jačanju institucionalnog i organizacionog okvira u Kantonu Sarajevo, te dodali kako ovoj program otvara nove mogućnosti saradnje.

“Grad Barcelona se može pohvaliti velikim izdvajanjima u oblasti socijalne zaštite, ali i dobrim praksama koje su komplementarne sa našim strateškim opredjeljenjima, našim planovima transformacija ustanova socijalne zaštite i razvoja socijalnih usluga. Dobili smo obećanje da će Grad Barcelona sa nama nesebično podijeliti stečena iskustva”, istakla je ministrica Prvulović.

Inače, u Sarajevu se danas održava i Konferencija o programima za prevenciju i borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

U okviru posjete, delegacija Barcelone će prisustvovati i premijeri predstave “Još uvijek ima nekoga u šumi”, koju je također djelomično finansirao Grad Barcelona.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA