Reakcija / Zaraženi dekan nije imao sastanak u Arhivu FBiH, već Arhivu BiH

05. 06. 2020. u 16:03:00 M. R. S.

Shares: 0

Dekan Poljoprivredno- prehrambenog fakulteta u Sarajevu Muhamed Brka nije nikada boravio u prostorijama Arhiva FBiH, istakli su iz ove institucije u demantiju na izjavu Gorana Čerkeza, člana Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

"Naime, u Sarajevu pored Arhiva FBiH egzistiraju još dva arhiva. Istorijski arhiv i Arhiv BiH, stoga mislimo da je došlo do greške u informaciji, te da eventualnu posjetu dekana Brke treba provjeriti u tim arhivima. Molimo vas da ovaj demanti odmah objavite jer imamo dosta poziva zabrinutih prijatelja i drugih korisnika naših usluga", naveli su iz Arhiva FBiH.

Podsjetimo, Čerkez je reagirao nakon što je utvrđeno da je dekan Brka pozitivan na COVID-19, te naglasio da su ga jutros zvali iz Arhiva, gdje je je Brka imao sastanak.

Na naše pitanje da li je riječ o Arhivu FBiH, kazao je da jeste.

Nakon demantija Arhiva FBiH, izvinio se i kazao da je mahinalno to rekao.

Dodao je da su ga zvali na telefon i predstavili se da su iz Arhiva, ali nisu rekli kojeg.

Dekana Brku smo pitali gdje je imao sastanak, te je odgovorio da je imao sastanak u Arhivu BiH u srijedu, istakavši da je poštivao sve mjere.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA