Deborah Mennuti: 'Snažna podrška SAD sigurnosti, stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH '

2
FENA
Deborah Mennuti: 'Snažna podrška SAD sigurnosti, stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH  '
Foto: Skupština HNK / Skupština HNK i Deborah Mennuti

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Džafer Alić primio je u danas, 13. februara u nastupni posjet zamjenicu šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti.

Nakon riječi dobrodošlice, predsjedavajući Alić je članove delegacije upoznao o trenutnom stanju u HNK-u i aktivnostima u radu Skupštine u svjetlu trenutne političke situacije u BiH.

U prijateljskom razgovoru naglasak je stavljen na projekte koji bi doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i jačanju ekonomije, što bi rezultiralo većom stabilnošću zemlje i privlačnošću za investicije. Obostrana podrška i razumijevanje za važnost ovih projekata izraženi su kao ključni koraci u ostvarivanju dugoročnih ciljeva razvoja i prosperiteta. Sugovornici su se složili kako europska perspektiva stabilne BiH nema alternativu.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Tema sastanka je bila i formiranje Ureda za borbu protiv korupcije na kantonalnoj razini što je jedan od prioriteta u radu Skupštine i Vlade HNK.

Zamjenica šefa misije Sjedinjenih Američkih Država istaknula je snažnu podršku SAD-a sigurnosti, stabilnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH dočekali vrhovnog komandanta NATO snaga u Europi

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH dočekali vrhovnog komandanta NATO snaga u Europi

Kazala je da će Sjedinjene Američke Države nastaviti pružati podršku BiH u svim aspektima, te aktivno djelovati na jačanju partnerstva između dvije zemlje u cilju zajedničkog napretka i stabilnosti regije, priopćeno je iz Ureda za informiranje Skupštine HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije