Davor: Oni koji su trebali raditi na otkrivanju ubica mog sina, rade suprotno

0
Radiosarajevo.ba
Davor: Oni koji su trebali raditi na otkrivanju ubica mog sina, rade suprotno
Foto: Screenshot / Davor Dragičević

Tužilac Dalibor Vrećo nije se pojavio na za danas zakazanom glavnom pretresu pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci, koji se vodi protiv krim-tehničara Policijske uprave Banjaluka, zbog čega je suđenje odgođeno.

Vrećo, je kako su naveli iz Tužilaštva zaražen koronavirusom, zbog čega nije u mogućnosti prisustvovati pretresu. U dopisu koji upućen sudu, navodi se i da je trenutno upražnjeno sedam radnih mjesta u banjalučkom Okružnom tužilaštvu, kao i da je dio tužilaca na godišnjem odmoru, zbog čega nisu u mogućnosti naći adekvatnu zamjenu za zaraženog tužioca Vreću.

Prije početka suđenje, ispred suda okupljeni aktivisti grupe “Pravda za Davida”, su poručili da je ovo suđenje apsurdno, upravo zato što tužbu zastupa Dalibor Vrećo, čije se ime dovodi u vezu sa zataškavanjem istrage o ubistvu Davida Dragičavića.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičević u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao je da je ovo još jedna u nizu sramnih i montiranih predstava pravosudnih institucija RS-a.

"Potvrđuje se ono što tvrdim ja, grupa PzD i moj advokat Ifet Feraget od prvog dana da oni koji su trebali raditi na otkrivanju ubica moga sina, da upravo rade suprotno i sve čine da zaštite iste.

Još jedna potvrda da tužilaštvo BIH treba hitno da reaguje i da završi ovu agoniju koja traje preko tri godine. Dalibor Vrećo a i svi ostali koji su učestvovali u organizovanom ubistvu moga sina pod hitno moraju biti uhapšeni i procesuirani, jer svaki njihov dan na slobodi mi smo dalje od pravde.

Vrijeme je da Tužilaštvo BIH konačno pokaže snagu da se obračuna sa pravosudnom mafijom u oba entiteta. Pravda za Davida i Dženana", kazao je Davor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije