Đapo: Ako postoji 'Slučaj Edita Đapo' onda je to pozitivan slučaj

1
Fena
Đapo: Ako postoji 'Slučaj Edita Đapo' onda je to pozitivan slučaj
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Edita Đapo

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo reagirala je na medijske navode u kojima se tvrdi da prima dvije plaće i to u iznosu od 6.000 KM u Parlamentu BiH i plaću od 2.800 KM u Vladi FBiH.

Istina je, kaže, da po zakonu ima pravo na razliku između plaće u Vladi FBiH i plaće u Parlamentu BiH, ali da ona tu razliku plaće niti prima, niti je potraživala, „što je lako provjeriti u nadležnim službama, a što je i bio zadatak novinara prije objavljivanja netačnih, lažnih, nepotpunih i neprovjerenih informacija“.

Ističe da sporni tekst obiluje neistinama, a sadrži i elemente diskriminacije, jer je objavljen u vrijeme izborne kampanje u odnosu na kandidatkinju na parlamentarnim izborima upravo za Parlament BiH.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Dodaje da objava bombastičnih iznosa koji su navedeni predstavlja tendenciozno i zlonamjerno postupanje, postupanje sa umišljajem kojim se želi kod građana koji tek trebaju da biraju kandidate, izazove osjećaje koji vode ka „mojoj degradaciji i diskvalifikaciji u izbornom procesu“.

Ističući da autori ako su htjeli da predstave neki slučaj Edita Đapo, onda je to svakako pozitivan slučaj Edita Đapo koja nije potraživala nikakvu razliku u plaći, za razliku od nekih drugih kandidata koji su pošteđeni ovakvih diskriminatornih i neprovjerenih objava. Korektnosti radi navodi da je na isti način, časno i odgovorno prema budžetskim sredstvima Bosne i Hercegovine postupio i njen kolega, a protukandidat na izborima, Šemsudin Dedić.

"Želim još jednom naglasiti da obavljam i dalje funkciju federalne ministrice iako sam izabrana za zastupnicu u Parlamentu BiH, iz javnosti poznatih razloga jer se nakon izbora 2018. godine nije formirala Vlada FBiH u novom sazivu i na takvu situaciju i na te okolnosti kao pojedinac nisam mogla uticati na drugi način osim da odgovorno, kako mi to savjest i povjerenje građana nalaže, obavljam radne zadatke uz puno poštivanje svih zakona, standarda struke i EU direktiva", navodi ministrica Edita Đapo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije