Dragan Vikić danas treba podršku - nastavlja se suđenje u Sarajevu

11
Radiosarajevo.ba
Dragan Vikić danas treba podršku - nastavlja se suđenje u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Vikić ispred Suda BiH

Advokatica odbrane Adna Dobojlić počet će danas s iznošenjem završnih riječi pred Sudom Bosne i Hercegovine u predmetu protiv Dragana Vikića, Jusufa Pušine, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Podsjetimo, Vikić, Pušina Uzunović i Čovčić optuženi su za ubistva osam pripadnika Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Velikom parku.

Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju. Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Suđenje traje četiri godine, a prije nekoliko dana Tužilaštvo Bosne i Hercegovine završilo je s iznošenjem završnih riječi.

Današnje ročište počinje u 9 sati, a preko društvenih mreža na podrušku Vikiću pozvao je veteran Odbrambeno-oslobodilačkog rata Samir Čajić Čaja.

"Ja sam rođen u Sarajevu, časno ću se boriti za njega i ako bude trebalo - poginuti. Meni ne treba druga domovina niti drugi grad", reče Dragan Vikić davne 1992. godine.

Te se riječi ne mogu zaboraviti.

On i njegovi momci zadužili su ovaj grad jer bez njih njegova sudbina bila bi drugačija.

U petak 18. 2. 2022. u 9 sati, Vikić Dragan treba podršku svojih sugrađana, svojih Sarajlija, svojih Bosanaca i Hercegovaca...

U petak naša uvažena braniteljica Adna Dobojlic počinje iznositi i ako Bog da oslobađajuće završne riječi.

Vjerujemo u časni i pravedni Sud BiH!", napisao je Čaja na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije