"Komandant Dragan Vikić ovog petka treba podršku svojih Bosanaca i Hercegovaca"

5
Radiosarajevo.ba
"Komandant Dragan Vikić ovog petka treba podršku svojih Bosanaca i Hercegovaca"
Foto: Milomir Kovačević Strašni / Dragan Vikić

"Ja sam rođen u Sarajevu, časno ću se boriti za njega i ako bude trebalo - poginuti. Meni ne treba druga domovina niti drugi grad - reče Dragan Vikić davne 1992. godine.

Te se riječi ne mogu zaboraviti."

Napisao je ovo na društvenim mrežama Samir Čajić ČajaVikićev specijalac, veteran Odbrambeno-oslobodilačkog rata, široj javnosti poznat i iz spota za pjesmu Vojnik sreće Dine Merlina.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Čaja je podsjetio kako su Vikić i njegovi momci "zadužili ovaj grad jer, bez njih, njegova sudbina bila bi drugačija".

Čaja potom naglašava kako ovog petka, 18. februara, u 9 sati "komandant Dragan Vikić treba treba podršku svojih sugrađana, svojih Sarajlija, svojih Bosanaca i Hercegovaca..."

"U petak naša uvažena braniteljica Adna Dobojlić počinje iznositi i ako Bog da oslobađajuće završne riječi. Vjerujemo u časni i pravedni Sud BiH!"

Podsjetimo, Vikić (i Jusuf Pušina) optuženi su s Nerminom Uzunovićem i Mladenom Čovčićem za ubistva osam pripadnika Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Velikom parku.

Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju. Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije