Danas zasjeda Vijeće ministara Bosne i Hercegovine: Evo o čemu će razgovarati

0
Radiosarajevo.ba
Danas zasjeda Vijeće ministara Bosne i Hercegovine: Evo o čemu će razgovarati
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će održati sjednicu, a na dnevnom redu je, između ostalog, Informacija o provođenju Aneksa D Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, čiji predlagač je Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Ministri će razmatrati i Odluku o osnivanju državne komisije za granicu Bosne i Hercegovine, koju je predložilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, a jedna od najavljenih tema je i Prijedlog odluke o produženju roka provedbe strateškog cilja 1.2.a Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, čiji predlagač je Ministarstvo pravde.

Prijedlog procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini te akcionog plana za borbu protiv ovih pojava takođe je među najavljenim tačkama dnevnog reda za ovu sjednicu, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2024. godine, čiji predlagač je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Sjednica bi trebala početi u 16 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije