Danas zasjeda Vijeće ministara Bosne i Hercegovine: Na dnevnom redu i preporuke koje je poslao NATO

1
Fena
Danas zasjeda Vijeće ministara Bosne i Hercegovine: Na dnevnom redu i preporuke koje je poslao NATO
Foto: Atlantic intiative / Ilustracija

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, 24. po redu, trebala bi biti održana danas, 19. septembra, u Sarajevu.

Kako se očekuje, Vijeće bi na sjednici trebalo da razmatra Informaciju o preporukama NATO-a po dokumentu "Informacija o realizaciji aktivnosti iz Programa reformi BiH 2021 i Programa reformi Bosne i Hercegovine 2022", čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2024. godine.

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Predviđeno je razmatranje Prijedloga Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024 - 2026. godina.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar - juni 2023. godine u Bosni i Hercegovini, kao i Analiza trgovinske razmjene poljoprivredno - prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za period 2019. - 2022. godina.

Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, Informacija o nemogućnosti realizacije Odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH Društvu Crvenog krsta BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama i Prijedlog odluke o prestanku važenja Odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH društvu Crvenog krsta BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije