Danas vedro i sunčano - pročitajte prognozu do petka

Radiosarajevo.ba
Danas vedro i sunčano - pročitajte prognozu do petka
/ Foto: Halid Kuburović
Jutros je pretežno oblačno u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -13; Goražde i Ivan-sedlo -4; Bijeljina, Kupres i Sokolac -3; Gradačac i Tuzla -2; Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik -1; Banja Luka, Bugojno, Jajce i Zenica 1; Livno 2; Bihać, Drvar i Sanski Most 3; Trebinje 6; Mostar 7; Neum i Stolac 9°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Nakon mjestimično tmurnog jutra, stabilno i sunčanije vrijeme u ostatku dana pozitivno će djelovati na većinu populacije. Iako će djelomično otopliti i dalje je neophodno voditi računa o primjerenom odijevanju, kao i zaštiti od niskih temperatura, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece.

Danas dio prijepodneva pretežno oblačno u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne prijepodne mala do umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana u Bosni sunčano. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar u Bosni u skretanju na jugo. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U Sarajevu ujutro mala do umjerena naoblaka. Veći dio dana sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će prevladavati umjereno oblačno vrijeme. U Bosni naoblačenje sa sjevera krajem dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U noći na četvrtak vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 10°C.

U četvrtak u Hercegovini prijepodne umjerena oblačnost, u drugoj polovini dana vedro. U Bosni pretežno oblačno. U jutarnjim satima mogući su slab snjeg i susnježica, uglavnom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije