Danas vedro i do 21 stepen: Evo šta nas čeka dalje

0
Radiosarajevo.ba
Danas vedro i do 21 stepen: Evo šta nas čeka dalje
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jutros je pretežno vedro. U ostatku Bosne preovladava magla i niska naoblaka, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Livno -2 stepena Celzijusevih; Grude 1; Široki Brijeg, Tuzla 2; Ivan Sedlo 4; Bugojno, Gradačac, Sarajevo 5; Zenica 6; Bihać, Sanski Most 9; Mostar, Neum 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 956 hPa, za 12 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati vedro. U ostatku Bosne sa uglavom maglom i niskom naoblakom, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 stepen.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 12 stepena Celzijusevih.

Drugi dan vikenda, u nedjelju, 8. novembra, očekuje nas sunčano vrijeme. 

U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 21 stepen.

Prvi dan nove radne sedmice, u ponedjeljak, u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne prognozira se pretežno sunčano vrijeme.

U ostatku Bosne preovladavat će magla i niska naoblaka.

Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 8 do 14, na jugu od 16 do 22 stepena Celzijusevih.

U utorak u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne preovladavat će magla i niska naoblaka.

Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 7 do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu od 17 do 21 stepen.

U srijedu u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne preovladavat će magla i niska naoblaka, uz djelimično razvedravanje tokom dana.

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 9 do 15, na jugu od 16 do 20 stepena Celzijusevih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije