Danas oblačno i 12 stepeni: Evo kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i 12 stepeni: Evo kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ulice Sarajeva danas

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine je vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo i Livno 5; Drvar i Široki Brijeg 6; Bihać i Grude 7; Bugojno, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 8; Banja Luka, Gradačac i Zenica 9; Bijeljina i Doboj 10; Trebinje 13; Neum 14; Mostar 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 957Pa, za 13hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilnije vrijeme, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed dužeg zadržavanja naoblake tokom prijepodneva, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Potom, sa prolaskom fronta, sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji.

Danas u Bosni veći dio dana oblačno. Postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U većem dijelu Hercegovine danas sunčano. Na sjeveru Hercegovine smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba do umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C. U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U subotu sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

U nedjelju sunčano u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. Na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

U ponedjeljak sunčano u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. Na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije