Danas vanredno zasjedanje HNS-a: "Narod odlučuje"

2
Radiosarajevo.ba
Danas vanredno zasjedanje HNS-a: "Narod odlučuje"
Foto: HNS / HNS BiH

Vanredno zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH bit će održano danas u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 11 sati, a bit će zatvoreno za javnost i medije. Zasjedanje je najavljeno pod sloganom "Narod odlučuje".

Prije početka zasjedanja, u 10.45 sati, Predsjedništvo HNS-a, položit će vijenac i zapaliti svijeće kod spomen-obilježja poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, nakon čega će uslijediti kratka izjava medijima predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čovića, najavili su iz Ureda za informiranje HNS-a.

Naveli su kako je vanredno zasjedanje HNS-a zatvoreno za javnost i medije te da će nakon zasjedanja, predsjednik Dragan Čović informirati javnost o donesenim zaključcima i odlukama.

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

"Odluke i zaključci koje će Hrvatski narodni sabor usvojiti na zasjedanju bit će obvezujuće za sve hrvatske zvaničnike, bez iznimke", rekao je ranije Čović.

Na zasijedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u Mostaru trebalo bi se usaglasiti sedam zaključaka, a što potvrđuje dokument koji je procurio u javnost.

Iz HRS jučer su saopćili da neće učestvovati na sjednici HNS-a, te pozivali na odgovornost Dragana Čovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije