Vanredno obraćanje premijera KS Edina Forte

3
Radiosarajevo.ba
Vanredno obraćanje premijera KS Edina Forte
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

U Sarajevu će danas biti održana konferencija za novinare na kojoj će se prisutnima obratiti premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Kako je najavljeno, Forto će govoriti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i dodatnom kapacitiranju u zdravstvenim ustanovama, odnosno zapošljavanju u Domovima zdravlja KS.

Pored njega, prisutnima će se obratiti i Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo.

Konferencija će biti održana u 13 sati u zgradi Vlade KS.

Podsjetimo da su vijećnici Grada Sarajevo jučer donijeli odluku o otkazivanju javnog dočeka Nove godine.

Novac koji je trebao biti namijenjen u ove svrhe, bit će naknadno raspoređen.

Napomenimo i kako je u novembru Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo razmatrao epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, te zaključio da će se ona pomno pratiti na 14-dnevnoj osnovi ili po potrebi i češće, te da će se u skladu sa tim donositi dodatne mjere ili preporuke.

Krizni štab će izdati smjernice za održavanje ovih događaja nakon sastanka Ministarstva zdrasvtva KS sa predstavnicima Grada Sarajeva, Turističke zajednice KS, JU Dom zdravlja KS, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, KJP ''ZOI 84'' , firme ''MEDIT'' d.o.o. Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije