! / Gradsko vijeće odlučilo: Neće biti javnog dočeka Nove godine u Sarajevu

01. 12. 2021. u 16:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Javni doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu bit će otkazan, odluka je Gradskog vijeća Sarajeva.

Dragan Stevanović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća u Sarajevu uputio je ovaj prijedlog na današnjoj sjednici.

"Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju u gradu, državi i zemljama okruženja, predlažem gradonačelnici da u dogovoru sa suorganizatorima donese odluka da se javni doček Nove godine u Sarajevu ne održi ove godine, odnosno otkaže. Planirana sredstva za ovu namjenu da se preusmjere u druge, korisne svrhe", rekao je Stevanović.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je napomenula:

"Imamo preporuke da je broj okupljenih koji se mogu okupljati 300, i vidimo da imamo pojavu novih sojeva koronavirusa, te zemlje u regionu očekuju javne dočeke. Mogu reći da sam saglasna sa ovim prijedlogom", navela je gradonačelnica Karić.

Napomenula je da se treba napomenuti kako 50.000 KM, koji su inače rezervisani za doček, da li ih prebaciti za doček naredne ili godine ili ih ostaviti u neku drugu namjenu.

"Smatram da trebamo biti oprezni, poštovani mjere pratiti situaciju i najvažnije je sačuvati zdravlje sugrađana", poručila je gradonačelnica Karić.

Prijedlog je usvojen sa 24 glasa "za" te nula protiv i nula suzdržanih.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (21)