Danas temperature do 32 stepena: Objavljena prognoza i za naredna tri dana

Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 32 stepena: Objavljena prognoza i za naredna tri dana
Foto:Dženan Kriještorac / Sarajevdke ulice vrve od prolaznika
Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. U Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Ivan Sedlo 17, Sokolac 18, Livno, Sarajevo i Zvornik 19, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 20, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Grude, Prijedor i Zenica 21, Doboj, Stolac i Trebinje 22, Mostar 23 stepeni.

Bioprognoza: Opšta slika će uz više sunca biti ljepša u Hercegovini i na zapadu. Tokom prijepodneva posvuda svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana pojačan osjet sparine mogao bi uzrokovati probleme osjetljivim osobama, izraženije u centralnim dijelovima zemlje. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Danas u Bosni umjereno, a poslije podne i pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnim područjima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u većem djelu zemlje, nestabilno vrijeme sa pljuskovim i grmljavinom. U Posavini, padavine samo ponegdje, a na krajnjem jugu i bez padavina. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, lokalno i do 30 l/m2. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, a na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu od 28 do 32 stepena. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, nestabilno sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna oko 27 stepeni.

Četvrtak: U Bosni umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, u centralnim i istočnim područjima sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

Petak: Pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti, poslije podne i u večernjim satima, će uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovini se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu od 26 do 30 stepeni.

Subota: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima, uz nešto više oblaka moze pasti malo kiše. U Hercegovini i na jugozapadu pretežno sunčano. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u Bosni nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 28 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije