Danas temperatura do 28 stepeni: Objavljena prognoza do utorka

Radiosarajevo.ba
Danas temperatura do 28 stepeni: Objavljena prognoza do utorka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Baščaršija prepuna turista
Jutros je na zapadu i sjeverozapadu Bosne oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan Sedlo 16; Livno 17; Bihać, Bugojno, Jajce, Sokolac 18; Sanski Most, Sarajevo 19; Prijedor, Tuzla, Zvornik 20; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Grude, Zenica 21; Brčko, Mostar, Trebinje 22; Stolac 24.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. U drugom dijelu dana poželjno je djelimično umanjiti aktivnosti, obzirom da će osjet sparine biti izraženiji. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostatlim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 26 do 32 °C. U Sarajevu umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana i u večernjim satima očekuju se pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 28 °C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeni prestanak padavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne na istoku i jugoistoku Hercegovine očekuju se lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 17 do 24, na jugu od 27 do 31 °C.

U nedjelju u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Ponegdje na istoku, prije podne, pretežno oblačno. U Hercegovini pretežno vedro. Rijetki lokalni pljuskovi su mogući, poslije podne, na istoku Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 22 do 27, na jugu od 28 do 32 °C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Rijetki lokalni pljuskovi su mogući poslije podne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 27 do 32 °C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prije podne na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčano. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni slabi lokalni pljuskovi, U večernjim satima kiša na sjeverozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 18, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije