Danas sunce i 11 stepeni: Objavljena prognoza za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Danas sunce i 11 stepeni: Objavljena prognoza za dane vikenda
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na istoku i jugoistoku Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo i Sokolac -7; Drvar -5; Bihać, Jajce, Livno, Prijedor i Sanski Most -4; Banja Luka, Bugojno, Sarajevo, Tuzla i Zenica -3; Grude, Široki Brijeg i Zvornik -2; Bijeljina i Stolac -1; Doboj, Gradačac i Trebinje 1; Neum 4; Mostar 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941Pa, za 1hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon hladnog jutra, tokom dana će biti ugodnije, uz porast temperatura i sunčane intervale. Nešto duže zadržavanje naoblake u centralnim i sjeveroistočnim područjima može kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

U nedjelju u Bosni više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije