Danas sunčano - meteorolozi najavljuju snijeg ove sedmice

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano - meteorolozi najavljuju snijeg ove sedmice
Jutros je u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne vedro. U većem dijelu Bosne je umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Kupres, Tuzla i Doboj 0; Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 1; Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica 2; Sarajevo 3; Bijeljina, Goražde i Zvornik 4; Drvar i Srebrenica 5; Bihać i Gradačac 6; Trebinje 10; Mostar, Stolac i Čapljina 11; Neum 12°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 7hPa je viši od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Mada će strujanje hladnijeg zraka povremeno uzrokovati nešto izraženiji osjet hladnoće, hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Tokom jutarnjih i večernjih sati preporučljivo je biti oprezniji i primjereno se odjenuti, zbog nižih temperatura.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

Utorak: U Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjevernoistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C.

Srijeda: Prijepodne mala do umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada koje će u noći na četvrtak uvjetovati kišu. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Od poslijepodnevnih sati na planinama se očekuje i snijeg. Vjetar umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 17°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije