Danas sunčano i do 24°C: Pročitajte i kakvo će nam vrijeme biti do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i do 24°C: Pročitajte i kakvo će nam vrijeme biti do srijede
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

U subotu ujutro, 12. oktobra, provladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Banja Luka, Zenica 11; Bihać, Sanski Most, Tuzla Drvar, Jajce, Sarajevo, Goražde 10; Trebinje 13; Mostar 15; Neum 15.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. U Bosni, osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva, mogući su manji problemi usljed mjestimične pojave magle, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima većim dijelom dana. Poželjno je boraviti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.

Još jedna država prekida diplomatske veze s Izraelom: 'Siječemo odnose s genocidnom vladom'

Još jedna država prekida diplomatske veze s Izraelom: 'Siječemo odnose s genocidnom vladom'

U Bosni više niske oblačnosti će biti prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je i magla. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U Sarajevu niska oblačnost prije podne. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

Meteorolozi objavili prognozu koja ohrabruje u ove teške dane: Miholjsko ljeto u BiH je pred nama?

Meteorolozi objavili prognozu koja ohrabruje u ove teške dane: Miholjsko ljeto u BiH je pred nama?

U nedjelju, 13. oktobar, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i sjeverozapdni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 °C.

U ponedjeljak, 14. oktobar, jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U večernjim satima porast naoblake, što ponegdje u Bosni može usloviti slabu kišu. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 23, na jugu zemlje do 26 °C.

U utorak, 15. oktobar, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 23, na jugu zemlje do 27 °C.

U srijedu, 16. oktobar, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka.Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije