Meteorolozi objavili prognozu koja ohrabruje u ove teške dane: Miholjsko ljeto u BiH je pred nama?

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu koja ohrabruje u ove teške dane: Miholjsko ljeto u BiH je pred nama?
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Donja Jablanica nakon poplava

U Bosni i Hercegovini u petak ujutro, 11. oktobra, pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na sjeveru Hercegovine, rijetko na istoku Hercegovine, djelomično u centralnim područjima, istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Bihać, Drvar i Prijedor 11; Livno 12; Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Sokolac 13; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sarajevo i Tuzla 14; Srebrenica i Zenica 15; Široki Brijeg i Zvornik 16; Mostar i Trebinje 20; Neum 21°C.

Danas u jutarnjim satima kiša i lokalno jači pljuskovi na sjeveru Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Poslije lokalno u tim područjima može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

Potresne ispovijesti iz Buturović Polja: Četiri dana smo bili odsječeni. Trebalo je ovo preživjeti

Potresne ispovijesti iz Buturović Polja: Četiri dana smo bili odsječeni. Trebalo je ovo preživjeti

U Sarajevu pretežno oblačno. Jača kiša u jutarnjim satima. Veći dio dana mala mogućnost za slabu kišu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA relativno je povoljna. Nakon izraženije nestabilnosti u prijepodnevnim satima, opšta slika djelimično će se popraviti u drugom dijelu dana. Kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće koje će se postepeno umanjiti. Slabljenje južine i svježija noć, također će pozitivno djelovati na većinu populacije.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U subotu 12.10.2024. u Bosni više niske oblačnosti će biti prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je i magla. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. 

U nedjelju 13.10.2024. preovladavaće sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Naš reporter se probio do poznatog restorana u Jablanici: 'Situacija je teža nego što smo zamislili'

Naš reporter se probio do poznatog restorana u Jablanici: 'Situacija je teža nego što smo zamislili'

U ponedjeljak 14.10.2024. u Bosni se očekuje prolazno naoblačenje prije podne. Lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. 

U utorak 15.10.2024. u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije