Danas sahrana ubijenog dječaka: U Foči proglašen Dan žalosti

Radiosarajevo.ba
Danas sahrana ubijenog dječaka: U Foči proglašen Dan žalosti
Foto: Smrtovnica / Luka Marić

Zbog ubistva dječaka u fočanskom selu Zavait danas je Dan žalosti u Foči.

Ovu odluku donio je načelnik općine Milan Vukadinović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Za vrijeme Dana žalosti spuštaju se zastave na pola koplja na zgradama institucija i javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač općina.

Iz lokalne uprave su pozvali građane sa područja općine Foča koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.

Dječak Luka Marić bit će sahranjen danas na Gradskom groblju Barakovac, u 13.00 sati.

Dječak je ubijen juče na regionalnom putu Foča-Zavait-Čelebići.

Podsjećamo, policijskoj upravi Foča je, 14. novembra oko 17:15 sati prijavljeno da je u mjestu Zavait, općina Foča, nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja, i tom prilikom je smrtno stradala osoba koja se nalazilo u putničkom motornom vozilu, dječak Luka Marić.

U toku potrage za izvršiocem ovog krivičnog djela bile su uključene sve snage Policijske uprave Foča i Jedinice žandarmerije, te je bilo blokirano područje Čelebića i putna komunikacija prema Pljevljima.

Nakon višesatne potrage, policija je ubicu locirala i likvidirala u rejonu Zavaita gdje se skrivao. Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba., riječ je o Borivoju Tešoviću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije