Danas ročište policajcu koji je kažnjen zbog komentara o slučaju "Dženan Memić"

11
Radiosarajevo.ba
Danas ročište policajcu koji je kažnjen zbog komentara o slučaju "Dženan Memić"
FOTO: Facebook / Aziz Turudija

Pred Općinskim sudom u Sarajevu danas će se održati ročište na suđenju Azizu Turudiji, kažnjenom policajcu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Razlog kažnjava je nevjerovatan, radi se o tome da su na Facebook profilu policajca Aziza Turudije 2017. godine objavljeni komentari u kojima su nadležni pozivani da riješe slučaj smrti Dženana Memića, koji je 8. februara 2016. godine u večernjim satima u Velikoj aleji na Ilidži zadobio teške tjelesne povrede od kojih je nakon osam dana preminuo.

Kasnije je utvrđeno, a što se navodi i u dokumentaciji, da je komentare na Facebook profilu Aziza Turudije i to bez njegovog znanja ostavljala njegova kćerka koja je o tome i posvjedočila pred nadležnim organima MUP-a KS.

Međutim, Policijski odbor i Disciplinska komisija proglasili su Aziza Turudiju „krivim što nije na odgovarajući način zaštitio svoj Facebook profil sa kojeg i na kojem su komentarisana dešavanja oko slučaja „Dženan Memić“, te uprkos tome što je kada je saznao za komentare nije ih sam obrisao, a  zloupotrebu Facebooka nije prijavio MUP-u KS.

Aziz Turudija je kažnjen zbog "ponašanja koje narušava ugled policijskog organa".

"Vjerovali ili ne, radnja se dešava u Sarajevu, a ne u Pjongjangu u Demokratskoj NR Koreji. Mi smo svakako uvijek za to da se ponašanje koje narušava ugled policijskih organa treba kazniti, ali se postavlja pitanje - šta je problem, ako se zahtjeva rad, istina i pravda?", poručili su iz grupe Pravda za Dženana Memića

Ovog policijskog službenika, zastupa advokat Ifet Feraget.

Kako je navedeno u najavi grupe Pravda za Dženana Memića, ročište bi trebalo početi u 10.00 sati u prostorijama Općinskog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije