Danas ponesite kišobran, a evo šta nas čeka do kraja oktobra

0
Radiosarajevo.ba
Danas ponesite kišobran, a evo šta nas čeka do kraja oktobra
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Kišni dan u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugoistoku Bosne i sjeveru Hercegovine je zabilježena kiša ili lokalni pljusak.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Livno 10; Bugojno 11; Ivan Sedlo, Zenica 12; Drvar, Sarajevo, Tuzla 14; Gradačac, Široki Brijeg 16; Bihać, Mostar 18; Sanski Most, Stolac 19; Neum 20; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24 °C.

Užas u Australiji: Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, policija ga odmah ubila

Užas u Australiji: Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, policija ga odmah ubila

U Sarajevu jutro pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima. U ostatku dana prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Dnevna temperatura oko 21 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika djelimično će se pogoršati, izraženije u dijelu Hercegovine i jugozapadne Bosne. Lošije vrijeme, uz kišu i južno strujanje, kod većine populacije uzrokovaće promjenu raspoloženja, a tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika povremeno će se pojačavati. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, nesanice. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 26.10.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 16 do 22, na sjeveroistoku Bosne do 24 °C.  

U petak 27.10.2023., pretežno oblačno vrijema sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine u Hercegovini. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 °C. 

U subotu 28.10.2023., u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i tokom noći lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22 °C. 

U nedjelju 29.10.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 23, u sjevernim područjima Bosne do 25 °C, navodi se u prognozi Federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije