Danas pogoršanje vremena, bioprognoza: Nervoza, glavobolja...

Radiosarajevo.ba
Danas pogoršanje vremena, bioprognoza: Nervoza, glavobolja...
Jutros je u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Srebrenica 11; Ivan-sedlo, Kupres, Sokolac 12; Drvar, Jajce, Sarajevo 13; Bugojno, Sanski Most, Zvornik 14; Banja Luka, Bijeljina, Tuzla, Zenica 15; Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor 16; Doboj 17; Mostar, Trebinje 18; Čapljina 19; Neum, Stolac 20.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Pogoršanje vremenskih prilika, izraženije u drugom dijelu dana, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze i malaksalosti. Hroničnim bolesnicima savjetujemo da ne pretjeruju s aktivnostima.

Danas će u našoj zemlji prijepodne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne pretežno oblačno. U drugom dijeli dana se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Na jugu u Hercegovini, uglavnom, bez padavina. Dnevne temperature od 23 do 29 °C.

U Sarajevu prijepodne umjereno, a poslijepodne pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana očekuju se pljuskovi. Moguća je i grmljavina. Dnevna temperatura oko 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije