Danas pljuskovi i kiša, a sutra promjena vremena i temperature do 28 stepeni: Evo do kada će trajati

0
Radiosarajevo.ba
Danas pljuskovi i kiša, a sutra promjena vremena i temperature do 28 stepeni: Evo do kada će trajati
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros u većem dijelu neše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 4; Sokolac 8; Ivan Sedlo 10; Livno 11; Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zvornik 12; Bihać, Bijeljina, Zenica 13; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most 14; Trebinje 17; Mostar, Neum 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a rjeđe u centralnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temparatura zraka od 19 do 24, na jugu do 26 °C.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 22 °C.

Bioprognoza: Uz stabilnije vremenske prilike, porast temperatura i kraće sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Mjestimične padavine u poslijepodnevnim satima, izraženije na zapadu zemlje, mogle bi u manjoj mjeri kvariti ugođaj. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti.

U nedjelju, 21.05.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U ponedjeljak, 22.05.2023., sunčanije prije podne. Po kotlinama će biti i magle. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U utorak, 23.05.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana će usloviti lokalne pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije