Danas oblačno i snijeg: Kakvo će vrijeme biti za vikend

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i snijeg: Kakvo će vrijeme biti za vikend
Jutros je Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša pada u Hercegovini i Krajini. Od zapadnih prema centralnim područjima Bosne pada snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Kupres -3; Ivan-sedlo, Sokolac i Tuzla -1; Bugojno, Drvar, Goražde i Livno 0; Bijeljina, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 1; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 2; Bihać 4; Stolac 5; Mostar i Trebinje 6°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936hPa, za 8hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Uz nešto stabilnije vrijeme i temperaturni režim koji će biti u skladu s kalendarom, većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba djelomično će se umanjiti. Tokom jutra neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, jer će biti hladno. U ostatku dana nešto ugodnije, uz porast temperature.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinama do poslijepodnevnih sati. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U jutarnjim satima u zapadnim i centralnim područjima Bosne i u nizinama će padati snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C.

Petak: Oblačno vrijeme s kišom. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne padavine uglavnom poslijepodne i u večernjim satima. U večernjim satima ili u noći s petka sa subotu u nizinama Bosne očekuje se prelazak kiše u snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

Subota: Jutro oblačno s padavinama. U nižim područjima Bosne s kišom i snijegom, a višim sa snijegom. Poslijepodne prestanak padavina u Krajini i na jugozapadu Bosne, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini jutro oblačno s kišom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 10 do 15 °C.

Nedjelja: Pretežno sunčano s mrazom. Po kotlinama Bosne s maglom. Do kraja dana postepeno naoblačenje. Jutarnje temperature od -5 do 0, na planinama do -13, na jugu od 0 do 3, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 15 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije