Danas moguća kiša: Objavljena prognoza za Novu godinu

Radiosarajevo.ba
Danas moguća kiša: Objavljena prognoza za Novu godinu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u centralnim i istočnim područjima bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -8 stepeni, Bugojno, Drvar i Livno -5, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Stolac -4, Bihać, Sanski Most i Tuzla -3, Banja Luka, Srebrenica i Zenica -2, Bjelašnica, Brčko i Zvornik 0, Bijeljina i Doboj 1, Gradačac i Trebinje 2, Mostar 4, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara za viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Veći dio dana će preovladavati relativno povoljne biometeorološke prilike. U poslijepodnevnim satima, usljed blizine pogoršanja vremena, moguće je jačanje tegoba kod osjetljivih osoba i reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nesanice, izraženije u dijelu Bosne. Obzirom da temperature neće osjetnije rasti tokom dana i da će preovladavati sjeverno strujanje, preporučljivo je prikladno se odjenuti. Opšta slika će, uz više sunca, biti ljepša na jugu zemlje.

Danas prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa maglom i niskim oblacima, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno vrijeme. U poslije podnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje sa sjevera koje u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne može uvjetovati slabu kišu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni. U Sarajevu magla i niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

U subotu  u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Umjerena naoblaka u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju  u većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne umjerena naoblaka u Krajini, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslijepodnevnim i večernjim satima većinom oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama i slab snijeg iznad 900 metara nadmorske visine u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U ponedjeljak  u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama i slabim snijegom iznad 700 metara nadmorske visine. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar većinom umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije