Danas kiša i snijeg u BiH: Kakvo nas vrijeme očekuje do petka

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i snijeg u BiH: Kakvo nas vrijeme očekuje do petka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Bugojno -2; Livno, Zenica 0; Ivan-sedlo, Jajce 1; Drvar, Sanski Most, Tuzla 2; Bihać, Sarajevo-Bjelave 3; Grude, Mostar 4; Gradačac 7; Neum 9 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na jugu Hercegovine i na istoku Bosne, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna tempartura od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na području kantona je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 4 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao u proteklom periodu, uz nešto povoljnije biometeorološke prilike u Bosni. Izraženija nestabilnost na jugu i jugozapadu zemlje, kod osjetljivih osoba će uticati na lošije raspoloženje, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se pojačati. Tokom jutra poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito u unutrašnjosti, danju ugodnije, uz blago zatopljenje.

Objavljena je prognoza i za naredne dane:

U utorak 05.01.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotliama Bosne magla. Porast naoblake prema kraju dana i u večernjim satima, što u Hercegovini na zapadu i sjeverozapadu Bosne praćen kišom. U višim područjima je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

U srijedu 06.01.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Na planinama sa snijegom. Poslije podne u većem dijelu Bosne prestanak padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, a u Hercegovini umjeren do jak južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 °C.

U četvrtak 07.01.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na istoku Bosne. U višim područjima istočne Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu do 11 °C.

U petak 08.01.2021., pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije