Meteorolozi za danas najavljuju i sunce i kišu - evo kad se vraća snijeg

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavljuju i sunce i kišu - evo kad se vraća snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrirani u Hercegovini i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 2; Prijedor 4; Gradačac i Livno 6; Bihać i Sanski Most 7; Banja Luka, Bijeljina i Bugojno 8; Jajce 9; Doboj, Tuzla i Ivan-sedlo 10; Zenica 11; Sarajevo i Srebrenica 12; Zvornik 14; Mostar i Trebinje 16°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932hPa, za 12hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Pod utjecajem povećane naoblake, padavina i južnog strujanja, kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tegobe poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima. Tokom noći nešto ugodnije, s obzirom na to da će jugo oslabiti.

Prolazne padavine u jutarnjim satima u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Tokom dana prevladavat će sunčano uz umjerenu naoblaku. Novo naoblačenje s juga poslijepodne koje će u večernjim satima uvjetovati kišu na jugu i do kraja dana padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U Sarajevu ujutro prolazna kiša. Zatim sunčano uz umjerenu naoblaku. Novo naoblačenje poslijepodne i kiša u noći na utorak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Utorak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s povremenom kišom u nizinama, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Poslijepodne postupnim padom temperatura zraka, kiša će tokom noći prelaziti u susnježicu i snijeg i u nižim predjelima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni. Tokom poslijepodneva pad temperatura zraka.

Srijeda: U Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i osjetno hladnije. Poslijepodne i krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije