Danas kiša i 16 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka, evo kad dolaze minusi i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 16 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka, evo kad dolaze minusi i snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u sjevernim, sjeverozapadnim i istočnim područjima Bosne, a na vrhovima planina slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Sokolac 3; Doboj 4; Ivan Sedlo 6; Livno 7; Sarajevo, Zenica 8; Bugojno, Drvar, Široki Brijeg, Srebrenica 9; Sanski Most, Stolac, Tuzla 10; Gradačac, Trebinje 11; Mostar, Prijedor 12; Banja Luka, Bihać 13; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. Uz južno strujanje, mjestimične padavine i povremeno tmurno vrijeme, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su nešto jače tegobe u vidu lošijeg raspoloženja, nervoze i dekoncentracije. Negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti u drugom dijelu dana.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na vrhovima planina slab snijeg. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u većini područjima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina poslije podne. Dnevna temperatura oko 12 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Tokom noći povremeno jaki udari vjetra u zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. U Hercegovini i zapadnin područjima Bosne umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, a u ostatku zemlje slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

Meteorolozi izdali posebno upozorenje: Stiže prava zima - snijeg, oluje, pijavice, minusi...

Meteorolozi izdali posebno upozorenje: Stiže prava zima - snijeg, oluje, pijavice, minusi...

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Prema kraju dana u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a tokom noći postepeno i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna u Krajini od 2 do 6, u ostatku Bosne do 10, a u Hercegovini do 16 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa slabim sniegom u Bosni. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od -4 do 2, a u Hercegovini od 6 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije