Danas je u Bosni do 29 stepeni. Evo kada stiže zahlađenje sa pljuskovima

0
Radiosarajevo.ba
Danas je u Bosni do 29 stepeni. Evo kada stiže zahlađenje sa pljuskovima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Jesenja šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Drvar 6; Livno 7; Bjelašnica, Bugojno i Ivan Sedlo 8; Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 9; Bihać, Tuzla i Zenica 10; Banja Luka 11; Doboj 12; Bijeljina i Stolac 13; Trebinje 15; Gradačac i Mostar 16; Neum 19°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

Akcija tuzlanske policije: Oduzeli mašinu za punjenje cigareta i 11 kg duhana

Akcija tuzlanske policije: Oduzeli mašinu za punjenje cigareta i 11 kg duhana

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz stabilnije vrijeme sa dužim sunčanim intervalima, većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i primjereno se odjenuti. U nastavku dana će otopliti, što će opštu sliku činiti povoljnijom.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu, 4.10.2023., povećanje oblačnosti sa sjevera će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C. 

U četvrtak, 5.10.2023., preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno je moguć slab pljusak na istoku i sjeveru Hercegovine i istoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C. 

Poznati meteorolog Zoran Vakula dao prognozu do kraja godine: Očekuje li nas snježna zima?

Poznati meteorolog Zoran Vakula dao prognozu do kraja godine: Očekuje li nas snježna zima?

U petak, 6.10.2023., prije podne se očekuje prolazno naoblačenje. Sunčanije u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U subotu, 7.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije