Danas i vjetar i kiša i snijeg: Objavljena i prognoza do subote - bit će i padavina i 16 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Danas i vjetar i kiša i snijeg: Objavljena i prognoza do subote - bit će i padavina i 16 stepeni
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

Žuti meteoalarm, zbog očekivanih udara vjetra, upaljen je za područja Sarajeva, Livna, Tuzle, Banje Luke i Foče, a upozorenje glasi: "Budite svjesni. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan Sedlo i Sokolac 4, Livno 7, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 8, Bugojno i Drvar 9, Trebinje 10, Mostar 11, Gradačac, Sanski Most, Stolac i Tuzla 12, Banja Luka, Bihać i Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. U većem dijelu zemlje tmurno i nestabilno vrijeme, praćeno povećanom naoblakom i kišom. Usljed porasta sadržaja vlage, osjet hladnoće mogao bi se pojačati u jutarnjim i večernjim satima, stoga je preporučljivo biti oprezniji, naročito rizične grupe poput plućnih i srčanih bolesnika. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Tokom dana, postupni prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično i sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Četvrtak: Umjereno ili pretežno oblačno ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

Još jedan bh. grad se 'guši' u smogu, zrak je - nezdrav

Još jedan bh. grad se 'guši' u smogu, zrak je - nezdrav

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno i dalje vjetrovito sa kišom. Više padavina se očekuje na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije