Raste broj žrtava u Japanu: Meteorolozi izdali ozbiljno upozorenje

0
Radiosarajevo.ba
Raste broj žrtava u Japanu: Meteorolozi izdali ozbiljno upozorenje
FOTO: AA / Posljedice zemljotresa u Japanu

Japanski premijer Fumio Kishida izjavio je da su spasilačke ekipe u "borbi protiv vremena" te da je broj žrtava serije snažnih zemljotresa porastao na 30.

Zemljotres jačine 7.6 pogodio je Japan u ponedeljak, 1. januara, oštećujući zgrade i puteve, što je također navelo zemlju da izda upozorenja na cunami duž obale. Upozorenja na cunami su kasnije ukinuta u ranim jutarnjim satima u utorak, 2. januara.

Hitne službe žure da spase ljude zarobljene pod ruševinama u mjestu Ishikawa na glavnom centralnom ostrvu Honshu, na dan Nove godine, nakon što su zgrade srušene.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Hiljade vojnih osoba, vatrogasaca i policajaca poslato je u najpogođenije područje u relativno udaljenom poluotoku Noto.

"Potraga i spašavanje onih koje je zemljotres pogodio je borba protiv vremena", rekao je premijer Fumio Kishida tokom hitnog sastanka za vanredne situacije.

Dodao je da je teško doći do sjevernog kraja poluostrva zbog uništenih puteva, te da su helikopterski pregledi otkrili mnogo požara i štetu zgrada i infrastrukture.

Meteorološka agencija je izjavila na konferenciji za novinare da bi u narednoj nedelji mogli zadesiti još veći zemljotresi, posebno u naredna dva ili tri dana, piše Yahoo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije