Danas blagi predah od padavina: Saznajte šta nas očekuje za vikend

Radiosarajevo.ba
Danas blagi predah od padavina: Saznajte šta nas očekuje za vikend
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon nekoliko dana padavina u Bosni i Hercegovini, prognostičari vremena danas najavljuju nešto mirnije jutro, barem kada je riječ o padavinama na području naše države.

Kako stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok bi tek sredinom dana kiša mogla zahvatiti neka područja na zapadu i u Krajini. Slabije padavine očekuju se u sjevernim, centralnim i istočnim predjelima. Krajem dana i tokom večeri u Hercegovini je moguća grmljavina, najavljuje FHMZ BiH.

Ipak, nećemo dugo odmarati od padavina, jer bi ih više moglo biti u noći između petka i subote.

Danas možete očekivati slab do umjeren vjetar, koji će prijepodne biti južnog i jugoistočnog smjera, dok se poslijepodne očekuje okretanje njegovog smjera kada će zapuhati sa sjevera i sjeverozapada.

Najviša dnevna temperatura zraka u našoj državi bit će većinom između 6 i 12 stepeni, dok u južnim krajevima se očekuju temperature i do 15 stepeni celzija.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Poslijepodne i krajem dana očekuje se i kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

Subota: Jutro oblačno s padavinama. U nižim područjima Bosne s kišom i snijegom, a višim sa snijegom. Poslijepodne prestanak padavina u Krajini i na jugozapadu Bosne, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini jutro oblačno s kišom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 10 do 15 °C.

Nedjelja: Pretežno sunčano s mrazom. Po kotlinama Bosne s maglom. Do kraja dana postepeno naoblačenje. Jutarnje temperature od -5 do 0, na planinama do -13, na jugu od 0 do 3, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 15 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije