Danas 34 stepena - u subotu ponovo kiša

Radiosarajevo.ba
Danas 34 stepena - u subotu ponovo kiša
Jutros u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Sokolac 8; Ivan-sedlo 12; Bugojno 13; Sarajevo 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Kupres, Livno, Prijedor, Sanski Most, Zenica 15; Bihać, Tuzla 16; Gradačac 19; Trebinje 22; Mostar, Neum 23.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Tokom dana neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, sjeveroistočni. Dnevne temperature od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 31 do 35°C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35°C.

Petak: U Bosni i Hercegovini veoma vruće. U Hercegovini sunčano. U Bosni prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti uvjetovat će slabe lokalne pljuskove. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 38°C.

Subota: Očekuje se dolazak frontalnog poremećaja sa zapada već u jutarnjim satima koji će u većem dijelu zemlje uvjetovati kišu i pljuskove. Padavine nisu obilne. Na jugu zemlje moguće je stabilno i vruće vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje od 31 do 34°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije