Danas 20 stepeni: Evo kad nam dolaze zahlađenje i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Danas 20 stepeni: Evo kad nam dolaze zahlađenje i snijeg
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilidža

Jutros je oblačno na zapadu, sjeverozapadu, sjeveru i dijelu centralne Bosne. Lokalno je registrovana i slaba kiša. U ostatku zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica 4; Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 6; Grude i Sarajevo 7; Bugojno i Široki Brijeg 8; Tuzla 9; Bihać, Bijeljina i Zvornik 10; Gradačac, Mostar i Sanski Most 11; Banja Luka, Doboj, Prijedor i Trebinje 12; Neum 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 3hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Usljed promjene vremena, biometeorološke prilike će se postepeno pogoršavati, sa jugozapada prema ostatku zemlje. Hroničnim bolesnicima, posebno astmatičarima i osobama sa kardiovaskularnim problemima, savjetujemo oprez, obzirom da će se osjet hladnoće pojačavati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku. Sa noćnim satima, opšta slika će posvuda biti lošija.

Danas oblačno na zapadu, sjeverozapadu, sjeveru i dijelu centralne Bosne gdje lokalno može padati slaba kiša. U ostatku zemlje postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana. Jačanje padavina sa zapada se očekuje u večernjim satima i tokom noći će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, u sunčanijim područjima do 22°C. U Sarajevu sunčanije prije podne. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka prije podne većinom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka postepeno opada.

U utorak u Bosni i Hercegovini prije podne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana kiša se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

S druge strane, AccuWeather za narednih sedam dana prognozira sljedeće:

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije